Laatste nieuws

09
mrt

Warme Winter activiteiten maart

Warme Winter is ook deze maand nog vol in bedrijf. In maart verlicht Kunstkade met kunst en cultuur inwoners in de gemeente Leeuwarden die wel wat warmte kunnen gebruiken. Er is van alles te doen en te beleven.

lees meer
23
feb

Ga lekker Sjorsen in de Voorjaarsvakantie

Alle basisscholen ontvangen de Sjors-voorjaarsflyer met daarop een ruim aanbod aan sport- en cultuuractiviteiten. Het is het zesde jaar op rij dat Gemeente Leeuwarden samen met Kunstkade en bv SPORT het succesvolle sport- en cultuurstimuleringsproject aanbiedt.

lees meer
14
feb

Vacature: Kunstkade zoekt een Algemeen ondersteuner Voortgezet Onderwijs

Kunstkade intensiveert haar dienstverlening voor het voortgezet onderwijs. Hierdoor is er ruimte voor een Algemeen ondersteuner Voortgezet Onderwijs. Reageren kan tot 6 maart 2023.

lees meer
12
jan

Warme Winter: een cultureel cadeau voor jou!

Na een Mooie Zomer volgt een Warme Winter! In de maanden januari t/m maart 2023 verlicht Kunstkade met kunst en cultuur inwoners in de gemeente Leeuwarden die wel wat warmte kunnen gebruiken. Warme Winter: een (hart)verwarmend cultureel cadeau!

lees meer
21
dec

Geef jouw school op voor het Filmfeest!

Gaan jouw leerlingen uit groep 6, 7 of 8 de komende maanden aan de slag met film? Geef ze dan de ultieme kans om te shinen! Doe mee aan de Filmwedstrijd, kom naar het provinciale Filmfeest (24 mei) en ding mee naar een plekje op de rode loper van het regionale Filmgala.

lees meer
06
dec

KEK geeft 3-daagse opleiding tot Kindertalentfluisteraar

KEK geeft de driedaagse opleiding tot Kindertalentenfluisteraar van Luk DeWulf en Els Pronk. Wil je ook graag al het goede in kinderen naar boven halen, zodat ze met meer zelfvertrouwen in het leven staan? Veel scholen zijn bezig met talentgedreven werken en zoeken visie, aanpak en methodiek. Luk Dewulf en Els Pronk zijn experts op het gebied van talentgedreven werken en hebben boeken, tools, een methodiek en cursussen ontwikkeld. KEK werkt met hen samen aan talentontwikkeling in Friesland.

lees meer
02
dec

Wie wordt de beste danscrew van Friesland?

Wie wordt de beste DANCECREW van Friesland? Jongeren maken kennis met URBAN dans. Alle deelnemende crews battelen uiteindelijk tegen elkaar op 18 maart 2023 in stadsschouwburg de Harmonie. Doet jouw school ook mee? Aanmelden voor de 4e editie kan tot 23 december.

lees meer
02
dec

Vacature: Kunstkade zoekt krachtige administratief medewerker

Voor de administratieve ondersteuning van stimuleringsprogramma's zoeken we een communicatieve kracht die kan werken in een dynamische omgeving. Kunstkade zoekt voor stimuleringsprogramma's iemand die helpt met verschillende werkzaamheden. Het betreft een tijdelijke functie, met kans op voortzetting. Reageer vóór 1 januari 2023!

lees meer
25
nov

Over de Drempel: OPEN CALL

Doorbreek eenzaamheid met kunst en cultuur in gemeente Leeuwarden! Cultuurmakers en maatschappelijke initiatieven opgelet! Heb jij een idee waarmee je door middel van kunst en cultuur mensen actief weet te verbinden? Draagt jouw project bij aan het doorbreken van eenzaamheid? Dan is Over de Drempel op zoek naar jou.

lees meer
18
nov

Vier Leeuwarder scholen doen mee aan Stap op de Rode Loper!

Op maandag 21 november vindt Stap op de Rode Loper! plaats in Leeuwarden. Er doen 4 scholen uit Leeuwarden mee: Montessori High School / OSG Piter Jelles, Aeres VMBO Leeuwarden, OSG Sevenwolden en CSG Comenius Forum. Leerlingen maken zo op aantrekkelijke wijze kennis met de letteren en met andere kunstdisciplines.

lees meer