Laatste nieuws

29
apr

Vakantieschool Leeuwarden biedt onvergetelijke leerervaring in het basisonderwijs

Vakantieschool Leeuwarden is bedoeld voor leerlingen uit het basisonderwijs die in de zomer wat extra ondersteuning kunnen gebruiken, om welke reden dan ook. Dit is een initiatief vanuit gemeente Leeuwarden en wordt uitgevoerd door Kunstkade in samenwerking met de schoolkoepels Proloog, PCBO en de BMS. Dit heeft geresulteerd in het onderbrengen van ook de groepen 3 en 4 op eenzelfde locatie. De Vakantieschool vindt plaats op Comenius Zamenhof van 15 t/m 26 augustus.

lees meer
21
apr

JDOF presenteert Moving Forward in de Westerkerk

Op zondag 1 mei organiseert de Jeugd Dansopleiding Fryslân haar nieuwe voorstelling Moving Forward in de Westerkerk in Leeuwarden. Een dansvoorstelling over opgroeien, ontwikkelen en doorgaan.

lees meer
15
apr

Doe mee met All Together Now (voor alle leeftijden)

Tijdens CityProms (van 22 tot en met 26 juni) willen we het grootste orkest van Noord-Nederland op de been brengen. In All Together Now speelt iedereen samen op het Wilhelminaplein: orkesten, koren, musici en zangers.

lees meer
08
apr

Fries Straatfestival zoekt spelers voor kunst-voorstelling Sparks

Doe mee met de kunst-voorstelling Sparks! Sparks is een mysterieuze voorstelling waar kinderen de hoofdrol spelen! De voorstelling speelt zich af in het wandelende bos, Bosk. En jij gaat dankzij je magische krachten de toekomst voorspellen van de bezoekers aan het bos. Sparks wordt gepresenteerd door Het Fries Straatfestival in samenwerking met Arcadia.

lees meer
18
mrt

Lab’s Jonge Helden creatieve broedplaats voor jongeren

Jongeren kunnen samenkomen in verschillende labs en daar creatief aan de slag op het gebied van urban, podiumkunsten of beeldend/techniek. Zij krijgen professionele begeleiding van mensen uit de kunst- en cultuursector. Jonge Helden richt zich op kinderen en jongeren in de leeftijd van tien tot en met achttien jaar. Deelname is gratis.

lees meer
18
mrt

Corona update

Raadpleeg de website van de Rijksoverheid voor de meest actuele informatie.

lees meer
08
mrt

Repetities Adje Orkest

Het Adje Orkest treedt op tijdens festivals in Leeuwarden en is onderdeel van het succesvolle project Adje Kijk eens wat ik kan! De voorbereidingen voor het Adje Orkest zijn alweer in volle gang en de eerste repetities gaan binnenkort van start!

lees meer
06
mrt

Stedelijk Gymnasium wint Dance Battle XL!

Leerlingen van Stedelijk Gymnasium / OSG Piter Jelles, Piter Jelles YnSicht, Aeres VMBO Leeuwarden en Montessori High School / OSG Piter Jelles streden zaterdag 5 maart om de titel ‘Beste danscrew van 2022’ in de foyer van Stadsschouwburg De Harmonie. Het Stedelijk Gymnasium ging er uiteindelijk met de winst vandoor, de tweede prijs was voor Aeres VMBO

lees meer
18
feb

Inspiratiemiddag voor docenten voortgezet onderwijs: Cultuur Community Kunst, Techniek en Wetenschap

Het thema is: Kunst, Techniek en Wetenschap. Met een workshop van Michiel Koelink. Hij neemt je mee in de wereld van interdisciplinair onderwijs. Wil je hierbij zijn? Geef je nog snel op!

lees meer
18
feb

Dance Battle XL – Wie wordt de beste danscrew van 2022?

Zaterdag 5 maart strijden vo-leerlingen van PJ Stedelijk Gymnasium, PJ YnSicht, Aeres VMBO en PJ Montessori Highschool om de titel in de foyer van Stadsschouwburg De Harmonie. De 3e editie voor het voortgezet onderwijs staat in het teken van dansstijl URBAN. De finale begint om 16.00 uur en is voor iedereen vrij toegankelijk. Kom langs en moedig je klasgenoten aan!

lees meer