Laatste nieuws

13
jul

Programma Mooie Zomer in Leeuwarden

De nazomer staat voor de deur, ondertussen zijn we achter de schermen druk bezig met de start van het nieuwe cursusseizoen. Want september is de maand dat iedereen weer “aan” gaat en actief aan de slag kan met kunst en cultuur. Bekijk nu het programma van Mooie Zomer in de Leeuwarder binnenstad, Grou en Stiens.

lees meer
07
jun

VO magazine Cultuureducatie Voortgezet Onderwijs 2022/2023

We zijn trots op dat we weer een prachtig kunst- cultuur- en erfgoed aanbod hebben samengesteld. Met dank aan alle culturele aanbieders in Leeuwarden!

lees meer
07
jun

Feestelijke afsluiting Circus Adje!

Vrijdag 3 juni was de feestelijke (besloten) afsluiting van project Adje in de DOAS. Er kwamen circa 250 basisschoolkinderen uit groep 5 t/m 8, die vanuit Kunstkade aan Circus Adje of aan de Dance Battle hebben meegedaan.

lees meer
17
mei

IKC Teresa en De Caleidoscoop winnaars Filmfeest Friesland

Het Friese Filmfeest vond vrijdag 13 mei in Slieker plaats. FilmFeest is een Filmwedstrijd vanuit Filmhub Noord, waaraan alle bovenbouwleerlingen uit Groningen, Friesland en Drenthe mee mogen doen. IKC Teresa (kinderjury) en Caleidoscoop (volwassenjury) kwamen als winnaars uit de bus. Zij gaan als provinciale winnaars naar het regionale Filmgala op 30 juni in het Groninger Forum.

lees meer
29
apr

Vakantieschool Leeuwarden biedt onvergetelijke leerervaring in het basisonderwijs

Vakantieschool Leeuwarden is bedoeld voor leerlingen uit het basisonderwijs die in de zomer wat extra ondersteuning kunnen gebruiken, om welke reden dan ook. Dit is een initiatief vanuit gemeente Leeuwarden en wordt uitgevoerd door Kunstkade in samenwerking met de schoolkoepels Proloog, PCBO en de BMS. Dit heeft geresulteerd in het onderbrengen van ook de groepen 3 en 4 op eenzelfde locatie. De Vakantieschool vindt plaats op Comenius Zamenhof van 15 t/m 26 augustus.

lees meer
21
apr

JDOF presenteert Moving Forward in de Westerkerk

Op zondag 1 mei organiseert de Jeugd Dansopleiding Fryslân haar nieuwe voorstelling Moving Forward in de Westerkerk in Leeuwarden. Een dansvoorstelling over opgroeien, ontwikkelen en doorgaan.

lees meer
15
apr

Doe mee met All Together Now (voor alle leeftijden)

Tijdens CityProms (van 22 tot en met 26 juni) willen we het grootste orkest van Noord-Nederland op de been brengen. In All Together Now speelt iedereen samen op het Wilhelminaplein: orkesten, koren, musici en zangers.

lees meer
08
apr

Fries Straatfestival zoekt spelers voor kunst-voorstelling Sparks

Doe mee met de kunst-voorstelling Sparks! Sparks is een mysterieuze voorstelling waar kinderen de hoofdrol spelen! De voorstelling speelt zich af in het wandelende bos, Bosk. En jij gaat dankzij je magische krachten de toekomst voorspellen van de bezoekers aan het bos. Sparks wordt gepresenteerd door Het Fries Straatfestival in samenwerking met Arcadia.

lees meer
18
mrt

Lab’s Jonge Helden creatieve broedplaats voor jongeren

Jongeren kunnen samenkomen in verschillende labs en daar creatief aan de slag op het gebied van urban, podiumkunsten of beeldend/techniek. Zij krijgen professionele begeleiding van mensen uit de kunst- en cultuursector. Jonge Helden richt zich op kinderen en jongeren in de leeftijd van tien tot en met achttien jaar. Deelname is gratis.

lees meer
18
mrt

Corona update

Raadpleeg de website van de Rijksoverheid voor de meest actuele informatie.

lees meer