Hoofdcontent

Vakantieschool 2024

Aanmelden:

Hieronder treft u de aanmeld- en vervoersformulieren aan voor vakantieschool 2024.

Deze formulieren zijn alleen bestemd voor de IB'er/CPO'er/leerkracht. 

!Let op!: elke groep heeft zijn eigen aanmeldformulier. Wil je een leerling aanmelden voor vervoer, vul dan het aparte vervoersformulier in. Graag alleen vervoer aanbieden, als hier echt een noodzaak ligt. 

*Aanmelding voor 2024 is inmiddels geopend* 

Aanmelden kan op: https://linktr.ee/vakantieschool

Wat is Vakantieschool Leeuwarden?

Vakantieschool Leeuwarden is bedoeld voor leerlingen uit het basisonderwijs die in de zomer wat extra ondersteuning kunnen gebruiken, om welke reden dan ook. Dit jaar zijn er twee soorten vakantiescholen die de kinderen kunnen bezoeken:

Vakantieschool voor het jonge kind (kinderen van twee en drie jaar met een VVE indicatie);
Vakantieschool voor kinderen die na de zomervakantie naar groep 4 t/m 8 of de brugklas gaan.

 

De Vakantieschool voor het jonge kind.

De Vakantieschool is voor kinderen die na de zomervakantie naar groep 4 t/m 8 of de brugklas gaan of op de ISK zitten. In de zomervakantie naar school?? Ja, leuk! Vakantieschool Leeuwarden is niet alleen leerzaam, maar vooral ook gezellig en fun. We gaan voor een onvergetelijke leerervaring! 

 

Je werkt aan een speciaal programma voor rekenen, taal, woordenschat en spelling waarbij je vooral spellen speelt en stiekem super veel leert! Onze docenten zijn gespecialiseerd in het werken met spellen en creatieve werkvormen, gekoppeld aan het werken met leerdoelen volgens de Beukermethode. Ieder kind maakt van te voren met de leerkracht een leerdoel, zo kun je zelf aangeven wat je wilt leren of waar je beter in wilt worden en daar gaan wij mee aan het werk. 

 

Programma

Er zijn allerlei elementen verwerkt in ons programma met als hoofddoel: werken aan je leerdoel. Tijdens creatieve spellen ben je bezig met je leerdoel, maar ook tijdens de sportlessen in de gymzaal werk je daar aan. Daarnaast hebben we meerdere malen Hip Hop lessen en we organiseren een sporttoernooi. Alle kinderen krijgen iedere dag een gezonde lunch voorgeschoteld. Aan het einde van de Vakantieschool sluiten we feestelijk af met een presentatie over wat je geleerd en gedaan hebt de afgelopen twee weken.

 

Brugklastraining in de zomervakantie

Deze training is er voor leerlingen die na de zomervakantie naar het voortgezet onderwijs gaan. Ook hier krijg je reken- en taallessen en word je klaargestoomd voor de brugklas. Wat betekent bijvoorbeeld de overstap van groep 8 naar de brugklas? Wat gaat er veranderen en wat blijft er hetzelfde? 

We zorgen ervoor dat je goed voorbereid kunt beginnen aan de brugklas. Je leert tijdens de Brugklastraining om vol zelfvertrouwen een goede start te maken op je nieuwe school. Inclusief speurtocht door de middelbare school, lokalen zoeken en een lesje banden plakken.

 

Wanneer is Vakantieschool Leeuwarden in 2024?

  • 12 tot en met 23 augustus, elke dag van 8:30 tot 14:00 uur. 


Deelname en kosten
Vakantieschool Leeuwarden is voor alle leerlingen vrijwillig en gratis. Maar het is niet vrijblijvend. We verwachten van de leerlingen dat ze actief deelnemen en alle dagen aanwezig zijn. Dus geen tussentijdse uitstapjes plannen deze periode! Iedereen komt op eigen gelegenheid naar deze school. Mocht dit niet lukken, geef dit aan op het vervoersformulier. Er is nl. een vakantieschoolbus. We hebben ook duidelijke regels waar iedereen zich aan houdt. Ook maken we afspraken over hoe we met elkaar omgaan. We leggen deze afspraken met elkaar vast in een overeenkomst. Iedere klas heeft maximaal 15 leerlingen.

 

Meer informatie en aanmelden
Ben je enthousiast geworden over de Vakantieschool Leeuwarden en wil je je aanmelden? Neem dan contact op met de school, de IB’er/CPO’er/leerkracht regelt vervolgens de aanmelding! Zij vullen op deze site het aanmeldformulier samen met je in. Zodra deze bij ons binnen is, gaan we kijken of je in aanmerking komt voor de Vakantieschool. Begin juli of eerder krijg je te horen of je geplaatst bent. Je krijgt ook een uitnodiging om samen met je ouders kennis te maken maken met de locatie en je leerkracht en assistent voor deze twee weken. 

 

Waar zit Vakantieschool Leeuwarden? Let op, 2 locaties dit jaar!
Dit jaar zal de locatie anders zijn t.o.v. voorgaande jaren. Dit jaar zal de vakantieschool plaats vinden op de IKC Plataan voor de middenbouw (groep 3 t/m 6) en op het daartegenover gelegen CSG Comenius Forum voor de bovenbouw (groep 7 naar 8, brugklas en de groep van de ISK). 

 

Locatie IKC Plataan: Plataanstraat 2, 8924 CR te Leeuwarden

Locatie Comenius Forum: Plataanstraat 1, 8924 CR te Leeuwarden