Hoofdcontent

Foto Podium geopend door leerlingen IKC de Wielen

Bekijk de kleurrijke werken t/m 12 mei gratis in de hal van het Fries Museum

"Zelf ben ik ook gefotografeerd!” 


Foto Podium geopend door leerlingen IKC de Wielen

Foto Podium is een Talent Ontwikkel Programma (TOP) van Kunstkade. Foto Podium daagt de kinderen uit om over fotografie te discussiëren, te filosoferen en beelden te bevragen. Hiermee ontwikkelen en ontdekken leerlingen hun eigen talent. Ze kregen les van professionele fotografen Siska Alkema, Yvonne Bleijinga en Willy Sybesma. Op 16 april vond de opening plaats door leerlingen van IKC de Wielen. De kleurrijke werken kan je tot 13 mei gratis bekijken in de hal van het Fries Museum.

Foto Podium gelooft in de unieke blik van ieder kind en geeft deze een passend podium. Leerlingen uit de groepen 5 t/m 7 van KC de Pionier, IKC de Wielen, IKC het Palet en OBS de Trije Doarpen Skoalle hebben intensief, onder vakkundige begeleiding gewerkt aan hun meest bijzondere, geestige en verbazingwekkende foto's. Met als kers op de taart een presentatie in het Fries Museum. Omringd door familie, vrienden, de docenten en de pers hebben de TOP-leerlingen van IKC de Wielen Foto Podium officieel geopend. Luca: “Ik vind het wel bijzonder, zelf ben ik ook gefotografeerd!” Hij wijst trots naar zijn portret. Dat fotograferen een kunst is onderstreept ook Willy Sybesma: “Leerlingen ontdekken dat foto’s maken niet ‘zomaar wat is’, dat er toch meer bij komt kijken. Ze ontdekken dat je met foto’s maken een verhaal kunt maken, de wereld om je heen kunt laten zien zoals jij dat wilt.”


Gratis te bekijken in de museumhal van het Fries Museum!

De foto's zijn tot 13 mei gratis te zien in de hal van het Fries Museum. Daarnaast is er een extra vertoning op 22 mei tijdens meerdere TOP-finales in Stadsschouwburg de Harmonie. Wil je ook aan de slag met fotografie? Kijk hier voor het complete aanbod.