Hoofdcontent

Leerlingen IKC Prins Constantijn en Aeres VMBO winnaars jubileumedities Dance Battle

Leerlingen ontdekken plezier in dans

Woensdag 3 april streden ruim 100 leerlingen uit groep 7 van het basisonderwijs om de titel ‘Beste Dancecrew 2024!’. Na spectaculaire optredens werd IKC Prins Constantijn onder leiding van dansdocent Linda Visser, winnaar van de tiende editie. De tweede plek was voor IKC Johan Willem Friso onder leiding van Douwe van der Wal, leerlingen van OBS de Finne (Warten) kregen les van Linda Visser en zij namen de 3e prijs in ontvangst. Na een korte pauze streden leerlingen van de voortgezet onderwijsscholen PJ Stedelijk Gymnasium, PJ YnSicht en Aeres VMBO om de winst in de foyer van Stadsschouwburg De Harmonie. Leerlingen van Aeres VMBO gingen er met de winst vandoor. De leerlingen in het vo kregen deze vijfde editie les van dansdocent Kyara Krans en Emana Djuliman. 

IKC Prins Constantijn werd unaniem als winnaar gekozen door zowel de vakjury als de kinderjury: een vurige dans met mooie en pure inleving. “We wisten dat we gingen winnen!”, vertelt een van de leerlingen met een stralend gezicht. “Het is belangrijk welk verhaal je vertelt, hoe je overkomt en dat je plezier in het dansen hebt”, aldus de jury. 

Leerlingen stonden te schitteren op het podium en het publiek genoot zichtbaar. Beide battles werden op mooie wijze geopend door dansers van de Dance Up! en Dance Company 058. Al met al een prachtige danservaring voor alle leerlingen, waarbij het plezier van de gezichten afspatte en ze hun dansmoves naar een hoger niveau tilden. “Leerlingen ontdekken plezier in dans én ze staan op een podium. Daar groeien leerlingen van. Letterlijk en figuurlijk. Er zijn leerlingen die al voor het derde jaar achtereen meedoen!”, vertelt Gretha Straatsma (coördinator VO).

Wisselbeker en danslessen voor de winnaars!
De choreografieën zijn gemaakt door ervaren dansdocenten. Alle gemaakte choreografieën werden beoordeeld door een vakkundige vakjury. Dit waren Cato Steemers (JDOF), Nannette van Tongeren (Dance Up!) en Femke van de Wiel (Kunstkade). De battelende jongeren werden beoordeeld door Meysam Zeynalabedin (Dance Company 058), Douwe van der Wal (The Factory) en Nannette van Tongeren (Dance Up!). Behalve de felbegeerde wisselbekers kregen de winnaars van beide battles danslessen aangeboden op een dansschool naar keuze.

De Dance Battle; PO en VO, wordt georganiseerd door Kunstkade in het kader van Cultuureducatie met Kwaliteit. 

 

 

Fotografie: Eddy Koopal