Hoofdcontent

Jeugdfonds Sport & Cultuur Friesland

Heb je niet genoeg geld om je kind lid te laten worden van een sport- of cultuurclub? Het Jeugdfonds Sport & Cultuur Friesland maakt het mogelijk dat je kind toch mee kan doen! Wij betalen de club en eventueel de benodigdheden zoals voetbalkleding of dansschoenen.

Heb je nog iets anders voor je kind nodig zoals een verjaardagsbox of schoolspullen? Doe dan een aanvraag via Sam&.

Ben jij als professional betrokken bij een gezin? Bijvoorbeeld als leerkracht, gebiedsteammedewerker, buurtsportcoach, huisarts of schuldhulpverlener? Meld je dan aan als intermediair en doe een aanvraag!

Voor ouders

Stap 1: Vraag aan de juf of meester van je kind, de buurtsportcoach, de schuldhulpverlener of bij het wijkteam of ze je willen helpen om een aanvraag te doen. Dit doen zij samen met jou, op de computer. Als de aanvraag naar het fonds is gemaild, kan je kind vaak al binnen drie weken sporten of op les.

Stap 2: De juf of meester, de buurtsportcoach, schuldhulpverlener of het wijkteam vertelt je meestal binnen een week of het Jeugdfonds de lessen betaalt.

Stap 3: Betaalt het fonds? Meld je kind dan aan bij de sportclub of de instelling, bijvoorbeeld de muziek – of dansschool, waar je kind naar toe wil. Wij betalen de contributie of het lesgeld direct aan de club of lesgever.

De spelregels zijn in elke gemeente een beetje anders.

Voor intermediairs
Je komt ze vast regelmatig tegen tijdens je werk: kinderen die niets aan sport, muziek, dans, theater of beeldende kunst kunnen doen omdat er thuis te weinig geld is. En dat terwijl het enorm belangrijk is voor kinderen om mee te kunnen doen. De leerprestaties worden beter, hun zelfvertrouwen groeit en ze maken nieuwe vrienden. Gelukkig kan het Jeugdfonds Sport & Cultuur helpen. Wij betalen het lesgeld en eventueel de benodigde attributen. Zie jij in je werk regelmatig kinderen uit gezinnen waar thuis niet genoeg geld is om mee te doen? Word dan intermediair!

Intermediair worden?

Intermediair word je door je aan te melden bij ons aanvraagsysteem. Als je aan de criteria voldoet, word je erkend als intermediair en kun je aanvragen voor een of meerdere kinderen indienen. Heb je vragen? Neem contact op met de coördinator.

Klik op de afbeelding hieronder om de cijfers van het Jeugdfonds Sport & Cultuur Fryslân in te zien.