Warme Winter: een cultureel cadeau voor jou!

12
jan

Na een Mooie Zomer volgt een Warme Winter! In de maanden januari t/m maart 2023 verlicht Kunstkade met kunst en cultuur inwoners in de gemeente Leeuwarden die wel wat warmte kunnen gebruiken. Warme Winter: een (hart)verwarmend cultureel cadeau!

Kunstkade wil graag bijdragen aan reeds bestaande  initiatieven in de wijken en dorpen die zorgen voor het welzijn van inwoners van Leeuwarden. Om zo bij te dragen aan hen voor wie deze winter extra koud is. Zo ontstond het project Warme Winter. Hierin worden activiteiten van culturele partners gekoppeld aan (bestaande) initiatieven in de buurt. In Leeuwarden stad en wijken, maar ook in de dorpen.

Presentaties en workshops
Met Warme Winter ondersteunt Kunstkade de warme initiatieven van een tiental organisaties met presentaties en workshops van culturele partners. Deelnemers aan Warme Winter zijn onder meer: Anne-Famkes Pleats, Amaryllis, Jimmy’s 058, Leger des Heils, Stichting Sta Op voor Kinderen, Unie van Vrijwilligers (UVV), Voedselbank Grou, Wijkcentra Bilgaard, Oost, Heechterop, Nylân. Tegelijkertijd is dit een mooie kans voor culturele partners om op wijkniveau van betekenis te zijn. Zie het als een hartverwarmend cultureel cadeautje! Kunstkade is er voor alle inwoners in Leeuwarden om kunst en cultuur te maken, mee te maken en betekenis te geven.

Deelnemende culturele partners
Beeldletters,The Factory, Krite Toaniel, Stoereloer, Podiumschool, Stichting Volksdansen Stiens, MeAR Media, WereldsWijkkoor Bilgaard.

NB: Onderstaand programma wordt aangevuld.

Culturele activiteiten rondom Familiediner Sta op voor Kinderen

Stichting Sta op voor Kinderen organiseert het Familie Diner voor gezinnen die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Stoereloer, Podiumschool en The Factory organiseren zes keer een culturele activiteit. De aftrap is op woensdagavond 18 januari in de Doas! Meer data: 25 jan, 1, 8, 15 en 22 februari 2023.

Krite Toaniel speelde de voorstelling Griener Gers

De unieke theatervoorstelling van Krite Toaniel via Voedselbank Grou en Amaryllis, op zondag 22 januari in Restaurant Oan’t Wetter in Grou, was een succes. Bekijk hier de foto’s!

Workshop Volksdansen MFC De Bining Koarnjum

Stichting Volksdansen Stiens heeft een mooi programma samengesteld. Ze spelen zes keer samen met of voor jullie. Wees welkom in Dorpshuis De Bining te Koarnjum vanaf donderdag 19 januari 16.00 uur tot ongeveer 18.00 uur. Meer data: 26 januari en 2, 9, 16, 23 februari 2023. Meer info en aanmelden: klik hier.

Beeldletters geeft workshops LightGraffiti en Film & Media

Word jij een echte lichtkunstenaar? Beeldletters geeft op 1 februari de workshop LightGraffiti. Samen aan de slag met lichtgraffiti, ook wel luminography genoemd. Werken in het donker met enkel een camera en zaklampje. Kom je experimenteren met licht? Liefhebbers van Film&Media zijn van harte welkom op 15 februari en 8 maart 2023. Alle workshops beginnen om 19.00 uur op locatie bij Jimmy’s (Nieuweburen 121).

Creatief aan de slag bij Netwerkcentrum de Klomp

Bij Netwerkcentrum de Klomp kan je op donderdag- en vrijdagmiddag creatief aan de slag met kunst. Wil je meedoen? Kom gewoon langs, verdere informatie is verkrijgbaar via Senan: s.hubanic71@gmail.com. Ga voor meer informatie naar de website.

Schuif aan bij Anne-Famkes Pleats. Sociale Maaltijd met muziek!

Elke tweede woensdag van de maand schuiven zo’n vijftien tot twintig mensen aan in de sociale eetkamer op Anne-Famkes Pleats. Het idee is dat nieuwe mensen elkaar hier ontmoeten, met elkaar in gesprek gaan en dat er misschien zelfs vriendschappen ontstaan. Schuif je aan? Naast lekker eten kun je luisteren naar muziek van singer-songwriters op 8 februari en 8 maart 2023 van 18:00 / 20:30 uur. Meer info en reserveren: klik hier.

MeAR Media organiseert activiteiten rondom Virtual Reality

MeAR Media neemt je mee in de wereld van Virtual Reality met een Escape Game op 8 februari van 15:30 tot 17:00 en Defuse The Bomb op 15 maart 2023 van 15:30 tot 16:30 uur.

Doe je mee?

Geef je op via Jimmy’s, stuur een Whatsapp-bericht op 06 82 00 95 10, DM via Instagram @jimmysleeuwarden, per mail: jimmys@amaryllisleeuwarden.nl of ter plekke.

Kom langs op locatie bij Jimmy’s (Nieuweburen 121).

Rode Kruis verzorgt gratis ontbijttasjes voor basisschool-kinderen

Rode Kruis district Fryslân maakt basisschoolkinderen in de gemeente Leeuwarden blij met ontbijttasjes! Bekijk de website van het Rode Kruis voor meer informatie.

Creatieve activiteiten tijdens Warme Kamers Leger des Heils

Het Leger des Heils organiseert creatieve activiteiten tijdens: De Seniorenontmoeting op maandag in de even weken vanaf 13.30u. De Kidsclub (elke woensdagmiddag vanaf 14.30u). Daarnaast organiseren ze op 14 maart vanaf 13.30u een Schilderworkshop. Ga voor meer informatie en opgave naar de website.

Ook Stjoer organiseert activiteiten tijdens de Warme Kamers. Zo zijn er inloopavonden voor jongeren op dinsdag, woensdag en donderdag. Kijk voor meer informatie op de website.


Warme Winter wordt mede mogelijk gemaakt door  Gemeente Leeuwarden en wordt uitgevoerd door Kunstkade in samenwerking met partners als Leeuwarden Oost, Het Generatiehuis en Amaryllis.

Foto: Beeldletters