Vakantieschool Leeuwarden biedt onvergetelijke leerervaring in het basisonderwijs

29
apr

Vakantieschool Leeuwarden is bedoeld voor leerlingen uit het basisonderwijs die in de zomer wat extra ondersteuning kunnen gebruiken, om welke reden dan ook. Dit is een initiatief vanuit gemeente Leeuwarden en wordt uitgevoerd door Kunstkade in samenwerking met de schoolkoepels Proloog, PCBO en de BMS. Dit heeft geresulteerd in het onderbrengen van ook de groepen 3 en 4 op eenzelfde locatie. De Vakantieschool vindt plaats op Comenius Zamenhof van 15 t/m 26 augustus.

Dit jaar wordt er ook een klas gevormd met alleen leerlingen van de ISK. Parallel aan de Vakantieschool voor kinderen vanaf groep 3 is er de Vakantieschool voor peuters. Diverse IKC’s zullen op hun locatie twee weken een speciaal programma brengen met onder andere het Peuterpakhuis van Kunstkade.

Meerwaarde Vakantieschool Leeuwarden
De meerwaarde van de Vakantieschool is dat je in een unieke setting en door op een speelse manier te focussen op leerdoelen, door kan ontwikkelen, samen met andere kinderen en professionals. De groepen 3 t/m 8 krijgen les volgens de Beukermethode, waarbij het op een speelse manier leren centraal staat. BV Sport zorgt voor opstart in de ochtend, daarnaast is er aandacht voor gezond eten en krijgen de leerlingen kookworkshops. ‘Samenwerking is belangrijk, want samen kan je meer dan alleen’, vertelt Annemieke Huiskamp van het PCBO. ‘Je hebt zo kinderen meer te bieden en je kunt effectiever organiseren, wat het aanbod ten goede komt.’

De koepels zorgen voor de verbinding met de scholen. Zij kennen de kinderen en kunnen met hen en ouders afstemmen wat zij nodig hebben om hun doelen te behalen. Het lesaanbod van de Vakantieschool is bovendien een verrijking op het eigen ondersteuningsaanbod van de scholen. De koepels doen mee omdat zij als stichting vanuit een open blik kansen willen creëren voor kinderen. Samen zorgen we voor een onvergetelijke leerervaring voor de groepen 3 t/m 8 deze zomer!

Dit jaar is er voor gekozen om de Intern Begeleider (IB’er) van de scholen te benoemen tot ambassadeur van de Vakantieschool. Zij gaan over de hele inschrijfprocedure. Bekijk de folder voor meer informatie over de Vakantieschool.