Slotweekend Mooie Zomer biedt divers cultuurprogramma

23
sep

Het laatste weekend van Mooie Zomer in Leeuwarden staat voor de deur. Maar liefst 5 weekenden lang kon het publiek actief aan de slag met kunst en cultuur in de gemeente Leeuwarden. Samen met gemeente Leeuwarden en Stichting Binnenstadsmanagement heeft Kunstkade een programma verzorgd voor een levendige nazomer in Leeuwarden, Grou en Stiens. Bovendien konden we Mooie Zomer 2022 extra luister bijzetten door coronaondersteuningsgelden, waardoor een wervelende start ontstaat van het cursusjaar. Het slotweekend op 24 en 25 september biedt tal van activiteiten in de binnenstad en op locaties Pakhûs SOLO en Trimdiel Keunstrûte in Stiens.

Komend weekend geeft je dan ook nog een keer de gelegenheid om je te laten inspireren en verrassen door het rijke educatie aanbod. Ga actief aan de slag met kunst en cultuur via ons programma. Maak bijvoorbeeld een nazomers ommetje en ga op pad met een stadsgids langs culturele highlights (start: Oldehove 15.30 uur.) Collectief Edelsmeden L’warden houdt Open Huis in de Blokhuispoort – De Smederij van 13.00-16.30 uur. Trimdiel Keunstrûte exposeert in De Nije Skalm (13.-17.00u) of volg op diezelfde locatie een workshop Funstation van Mad Science Workshops dBieb van 14.00-16.00 uur. Houd je van muziek? Bij Pakhûs SOLO kun je een Compositieworkshop volgen van Musicus Oene van Geel of genieten van een optreden van Saxofoniste Annelies Vrieswijk. Meld je hier aan. Maar er is meer! Bekijk het blokkenschema voor het complete programma.

Welke cursus ga jij doen?

Mocht je de smaak te pakken hebben, boek dan een cursus of neem nog eens een kijkje in de nieuwe cursusgids. Voor iedereen die in gemeente Leeuwarden actief aan de slag wil met kunst en cultuur staat Kunstkade klaar. Van muziek tot theater en van beeldende kunst tot erfgoed. Met een ruim aanbod aan cursussen, valt er voor jong en oud wat te kiezen. Welke cursus ga jij doen? Bekijk het complete aanbod en schrijf je direct in!

Mooie Zomer in Leeuwarden wordt georganiseerd door Kunstkade in samenwerking met Stichting Binnenstadsmanagement en maakt onderdeel uit van de start van het culturele cursusjaar.