Sjors Sportief en Sjors Creatief weer van start in gemeente Leeuwarden

22
sep

Op woensdag 21 september j.l., vond de kick-off van Sjors Leeuwarden plaats op de Cultuur@Cruijffcourts in Leeuwarden. De Kinderburgemeesters van Leeuwarden, Femke Bakker en Hylke Faber kregen het Sjorsboekje overhandigd door Kunstkade-directeur Femke van de Wiel. Alle basisscholen ontvangen het Sjorsboekje, met daarin een ruim aanbod aan sport- en cultuuractiviteiten. Het is het zesde jaar op een rij dat de gemeente Leeuwarden samen met Kunstkade en bv Sport het succesvolle sport- en cultuurstimuleringsproject aanbiedt. Sjors Leeuwarden is een regelrechte hit onder de basisschooljeugd. Een mooie kans voor kinderen om gratis kennis te maken met kunst en cultuur. Inschrijven voor de activiteiten kan via de website www.sjorsleeuwarden.nl en is het gehele schooljaar mogelijk.

Ontdek je talent!

Kinderen uit de gemeente Leeuwarden kunnen kiezen uit 180 activiteiten zoals atletiek, badminton, scouting en tennis. Ook aan de creatievelingen is gedacht, denk hierbij aan muziek maken, tekenen en schilderen, taartjes maken en knutselen. Kortom keus genoeg! Kinderen mogen zich voor zoveel activiteiten inschrijven als zij zelf willen. Inschrijven is altijd verplicht en kan via de website of app.

Kennismaken met sport en cultuur

Sjors Sportief en Sjors Creatief zijn een initiatief van de gemeente Leeuwarden in samenwerking met de regionale sportverenigingen, cultuurorganisaties en andere activiteitenaanbieders. Sjors maakt het voor basisschoolleerlingen al 6 jaar mogelijk om het veelzijdige aanbod aan sport- en cultuuractiviteiten in onze gemeente te ontdekken. Zónder dat ze daarbij meteen lid hoeven te worden. En in de meeste gevallen ook gratis ook.

Inschrijven voor activiteiten

Inschrijven is altijd verplicht en kan via de website of app. Kijk op www.sjorsleeuwarden.nl voor het ruime aanbod. Wacht niet te lang want vol is vol!

Sjors Leeuwarden officieel afgetrapt met kinderburgemeester Femke Bakker en loco-kinderburgemeester Hylke Faber op Cultuur@Cruijffcourts