Over Kunstkade

Al vanaf je prilste bestaan, word je gevormd. Door wat binnen in je genen zit – en door alles buiten, in de wereld om je heen. Het maakt je wie je gister was, wat je vandaag doet – en hoe je morgen denkt. Het maakt hoe jij, op jouw beurt, de wereld groter maakt en kleur geeft. Vorm geeft. Voor jezelf. Maar ook voor een ander.

Kunstkade wil iedereen de kans geven zich zo breed mogelijk te vormen. Met de kracht van kunst en cultuur. Want daarin vinden we de schoonheid, ontroering, verbeelding en verrassing die inspireren om open te staan voor nieuwe inzichten.

Je wordt er geprikkeld door de creativiteit van anderen -en ontdekt je eigen verborgen talenten. Kennismaken met kunst en cultuur doet iets met ons hart en ziel. Het verbindt, roept vragen op, maakt nieuwsgierig en geeft plezier.

Wij zijn Kunstkade – en beloven jou de kunst om jezelf te vormen.

Kunstkade is een netwerkorganisatie op het gebied van kunst- en cultuur. Ze werkt onder het label Schoolkade voor het onderwijs. Kunstkade en Uitkade zijn in 2020 samengevoegd en vormen nu één label gericht op aanbieders.

Wat doet Kunstkade?
Er zijn 15 cultuurcoaches in dienst die structureel cultuureducatie verzorgen op alle 56 basisscholen in Leeuwarden. Daarnaast doen alle basisscholen mee aan het cultuur-educatief programma binnen het Kunstmenu en KunstmenuPLUS. Voor het voortgezet onderwijs en de peuters is er een apart programma. Het Centrum voor Talentontwikkeling (CvTO) is gericht op kinderen en jongeren. In de vakanties is er de Vakantieschool. Bekijk schoolkade.nl voor alle programma’s.

Kunstkade vervult spilfunctie binnen het culturele veld
Dit gebeurt door het samenbrengen van vraag en aanbod op het gebied van kunst- en cultuureducatie. Er wordt samengewerkt met ruim 200 culturele aanbieders uit de gemeente. Maar ook met culturele instellingen uit de stad, binnen directeurenoverleg DOLCI en ‘Uit in Huis’. Tevens is Kunstkade als projectleider verantwoordelijk voor succesvolle projecten als Look @ Me, Dancebattle, Adje ”Kijk eens wat ik kan” en activiteiten als Sjors Leeuwarden.

Contact
Meer informatie over de organisatie is verkrijgbaar via Floor Hogerheijde:  floor.hogerheijde@kunstkade.nl  of neem op een andere manier contact met ons op.