Hoofdcontent

(Oud) Kinderburgemeester Levi kiest mooiste wensen leerlingen uit

21 juni 2024

(Oud) Kinderburgemeester Levi Silvijn heeft op 14 juni de twee mooiste wensen van leerlingen van IKC Johan Willem Friso en IKC De Plataan uitgekozen. Op deze IKC’s hebben de leerlingen uit groep 6, 7 en 8 meegedaan aan het project Blinkerbomen. De leerlingen werden uitgedaagd om te dromen over iets wat hen echt blij zou maken. Ook burgemeester Sybrand Buma was van de partij.

Alle wensen die de leerlingen bedacht hebben, zijn tentoongesteld in Blinkerbomen. Deze wensbomen zijn door de leerlingen zelf gemaakt. De leerlingen van IKC Johan Willem Friso maakten de mooiste Blinkerboom. Daarom was het feest bij hen op school. De wens van een bezoek krijgen van een trainer met een hulphond, welke kan helpen bij het verwerken van bepaalde emoties, heeft gewonnen bij IKC Johan Willem Friso. Ook IKC Plataan zal een wens in vervulling zien gaan, en dat is dat een profvoetballer van SC Cambuur de school zal bezoeken.

Daarnaast heeft Kunstkade tijdens het Bevrijdingsfestival Fryslân een Blinkerboom opgezet en wensen over het thema vrijheid opgehaald en in de boom gehangen. Alle wensen zijn in een document verzameld en worden aan de raadsleden van de Gemeente Leeuwarden gepresenteerd.
Inmiddels hebben we sinds 17 juni een nieuwe kinderburgemeester en wel Lisa van der Veen van de IKC Franciscus. Kunstkade wenst Lisa heel veel plezier en succes in haar ambtsperiode! En we bedanken Levi Silvijn voor zijn professionele invulling die hij heeft gegeven aan het kinderburgemeesterschap.