Hoofdcontent

Kunstkade TO Party zet talenten in de spotlights

Ruim 500 kinderen schitterden op het grote podium

Woensdag 22 mei vond Kunstkade TO Party plaats in Stadsschouwburg de Harmonie. Deze ochtend kwamen alle Talent Ontwikkel Programma's (TOP) voor basisschoolkinderen samen: FilmIt!, Foto Podium, Mijn Verhaal, Dance Battle, Adje Urban en Adje Muziek. Ruim 500 kinderen schitterden op het grote podium, waarbij het 'Kijk eens wat ik kan’ principe centraal stond.

 

Dit was het eerste jaar dat alle TOP-programma’s en ook bijna alle basisscholen samenkwamen tijdens één presentatiemoment. Het plezier staat bij cultuureducatie altijd voorop en kinderen mogen elkaar aanmoedigen tijdens de optredens. De kinderen van Mijn Verhaal, Dance Battle, Adje Urban en Adje Muziek schitterden op het podium met zelfgemaakte gedichten, verhalen, muzikale-, dans- en skate-optredens en decors. Ze tonen vol trots hun talenten. In de foyer kon iedereen de tentoonstelling van Foto Podium bekijken. Maar tijdens de film van FilmIt! werd het ineens muisstil in de zaal. En een aanmoediging als ‘Je kan het!” vanuit het publiek hielp een verhalenverteller na een korte aarzeling haar verhaal zelfverzekerd voor te dragen. Het publiek bracht het gouden randje en volop sfeer aan TO Party!

“Gezien en gehoord worden is belangrijk in de ontwikkeling van het kind”, dit benadrukt ook projectcoördinator Sabine de Jong. Zo geven we erkenning aan de inspanningen van kinderen voor dat wat ze gedaan of gemaakt hebben.