Hoofdcontent

Terugblik Kunstvak voor de klas

Een basistraining van drie ochtenden georganiseerd door Kunstkade en Keunstwurk

Kunstvak voor de klas 
Op maandag 30 november was de aftrap van de training voor kunstvakdocenten Kunstvak in de klas. Een basistraining van drie ochtenden georganiseerd door Kunstkade en Keunstwurk. Met een opkomst van bijna 20 docenten zat de training vol! Een heel gevarieerde groep van beeldende docenten, muziekdocenten, mensen met een theater en fotografieachtergrond. 

De eerste bijeenkomst ging over wie jij zelf bent als kunstenaar. Wat zijn je drijfveren, wat wil je onderzoeken? Maar ook hoe ziet het creatieve proces van een kind eruit? De deelnemers hebben onderzocht, getekend, gemaakt en gedanst om uiteindelijk tot hun eigen onderzoeksvraag te komen voor de tweede bijeenkomst. Anne Graswinckel van Keunstwurk en Jenny Nijkamp van Kunstkade hebben deze bijeenkomst begeleid. 

De tweede bijeenkomst was afgelopen maandag in Tryater en ging over het onderwijs zelf. Wat kom je als kunstvakdocent allemaal tegen als je de school in gaat? Wat zijn nieuwe vormen van leren en hoe kun je vakoverstijgend werken. Ook in deze bijeenkomst hebben de deelnemers veel met elkaar uit de praktijk gedeeld en gemaakt. Sabine de Jong van Kunstkade heeft verteld en gewerkt over werken in ateliers en Sytse Jansma van Tryater over met welke hulpmiddelen je taal het beste in kunt zetten in de klas. Inger van Til van Keunstwurk heeft de ochtend ingeleid. 

Tijdens de derde bijeenkomst die plaats gaat vinden op maandag 27 november komt alles bij elkaar en gaat het over jij als kunstenaar in de klas. 
Veel enthousiaste mensen zijn na afloop van de trainingen met veel extra bagage en inspiratie naar huis gegaan. In de volgende nieuwsbrief meer info over het vervolg.