Hoofdcontent

Samen Cultuurmaken: Open Oproep Cultuur in de Buurt

18 juni 2024

Voor lokale projecten die cultuurdeelname toegankelijk maken voor iedereen in een kwetsbare sociaaleconomische positie

De samenleving verandert en dat kan het welzijn van ons allemaal beïnvloeden. In reactie op deze veranderingen heeft de overheid het project 'Mentale gezondheid: van ons allemaal' gelanceerd, onder leiding van demissionair staatssecretaris Van Ooijen. Daarom opent Fonds voor Cultuurparticipatie de Open Oproep Cultuur in de Buurt onder de regeling Samen Cultuurmaken om cultuurparticipatie toegankelijk te maken voor iedereen in een kwetsbare sociaaleconomische positie. De Open Oproep is onderdeel van de regeling Samen Cultuurmaken 2022-2024 en richt op het hele Koninkrijk der Nederlanden.


 
Het doel van deze Open Oproep is om cultuurparticipatie in jouw gemeenschap (zoals buurten, wijken of regio’s) toegankelijker te maken samen met en voor mensen in een kwetsbare sociaaleconomische positie. Cultuur is een krachtige factor die veerkracht kan bevorderen, gemeenschappen verbindt en persoonlijke groei stimuleert. 

Aanvragen kunnen worden ingediend door zzp'ers, stichtingen en verenigingen van 4 juni 2024 tot en met 30 september 2024 om 17:00 uur.

 

Lees de volledige uitwerking van de Open Oproep