Hoofdcontent

Start je culturele seizoen tijdens Uit in Huis

Bezoek op zaterdag 9 september het rijke programma voor het hele gezin!

Laat de voorpret beginnen!

Stap met je vrienden op een praam om naar een voorstelling te varen. Of reis met opa en oma in een riksja naar een van de dansvoorstellingen in de Blokhuispoort. Maak een stadswandeling langs de bijzondere planten en bomen in het centrum. Binnenkijken bij eeuwenoude historische herenhuizen. Luisteren naar zeemansliederen en nog heel veel meer. Nog een paar dagen en dan barst het nieuwe Leeuwarder culturele seizoen in alle hevigheid los. 

Bezoek op zaterdag 9 september het rijke programma vol dans, theater, poëzie, beeldende kunst, geschiedenis, workshops, taal, exposities, literatuur en een uitgebreid programma voor het gezin. Omdat het Shantyfestival en Open Monumentendag ook meedoen, is de culturele opening in de gemeente Leeuwarden uitgebreider dan ooit tevoren. Bezoek bijvoorbeeld een van de vele activiteiten die door Kunstkade worden aangeboden, want daar mag je ontdekken welk uniek talent er in jou schuilt door zelf aan de slag te gaan en nieuwe ervaringen op te doen.

Nazomeren in de binnenstad
En zet ‘m alvast in je agenda: de Mooie Nazomer. Die laat je in de binnenstad van 15 september tot en met 11 oktober genieten van dans, muziek en ontmoetingen op pramen en pleinen. Op 23 september bruist het dankzij Kunstkade volop tijdens het Wijkcultuurfestival Oost met voorstellingen en workshops: een dag boordevol inspiratie voor jou en de hele buurt. Iets nieuws proberen? Bekijk hier onze complete agenda, cursussen, workshops en meer. Waar wacht je nog op?