Hoofdcontent

Summerschool Fier zoekt cultuuraanbieders

Thema: Duurzaamheid

Zomertijd betekent Summerschool bij Fier!

De Summerschool is een inspirerend en educatief zomerprogramma voor cliënten die in de opvang verblijven. De Summerschool biedt leuke en inspirerende activiteiten aan cliënten van Fier en een gevarieerd aanbod aan workshops en (externe) meeloopdagen aan de jongeren. Net even ander onderwijs dan ze het hele jaar door gewend zijn. Van workshops schilderen, tot masterclasses debatteren, van een bootcamp tot een les over politiek. Het thema van de Summerschool 2024 is ‘Duurzaamheid’.


Waarom de Summerschool?

Fier heeft in de zorgprogramma’s ruime aandacht voor vrije tijd, sport en maatschappelijke participatie. Dit is belangrijk om ervoor te zorgen dat cliënten in de maatschappij mee kunnen komen als zij klaar zijn met hun behandeling bij Fier. Om dat te kunnen bereiken krijgen de jongeren bij Fier activiteiten aangeboden waarin zij kunnen leren en kunnen ontdekken welke talenten zij hebben en waar zij energie van krijgen.
Dit programma gaat niet alleen over het vergaren van kennis, maar ook sociale interacties tussen de jongeren en het stimuleren van zelfvertrouwen. Door samen te leren over thema’s als duurzaamheid kunnen deze jongeren niet alleen hun eigen leven verrijken, maar ook een positieve impact hebben op de wereld om hen heen.


Wat vragen we aan jullie?

Met jullie steun willen we deze zomer 48 jongeren tussen de 12 en 23 jaar de kans bieden om deel te nemen aan boeiende workshops in het thema duurzaamheid. Denk aan een activiteit waarbij we kunst creëren uit gerecyclede materialen of leren over groene technologieën tijdens een rondleiding bij een afvalverwerker. Maar ook een sportles, kennis over gezonde voeding of een sollicitatietraining draagt bij aan de duurzame inzetbaarheid van de jongeren en zien wij graag als onderdeel van de Summerschool.

Wil jij meedoen, neem contact op met op met Annemarie van Rijn, mail AvanRijn@fier.nl