Hoofdcontent

Uitnodiging 'Cultuur in de Spotlights!'

dinsdag 12 maart 2024 in Stadsschouwburg De Harmonie te Leeuwarden

Het netwerk om de kinderen heen ziet hen die onze hulp het hardst nodig hebben; kinderen die niet mee kunnen doen aan muziek, ballet, zingen of theaterles vanwege financiële redenen. U kunt hen dus helpen.

Tijdens deze middag inspireren wij u graag over hoe u actief cultuur voor iedereen toegankelijk kunt maken!

Op deze bijeenkomst verwelkomen we graag cultuuraanbieders, juffen of meesters, buurtsportcoaches, schuldhulpverleners of medewerkers bij het wijkteam. Samen met u kunnen we kinderen helpen die vanwege financiële redenen niet mee kunnen doen aan muziek, ballet, zingen of theaterles.

Tijdens deze middagen inspireren wij u graag over hoe u actief cultuur voor iedereen toegankelijk kunt maken!

 

IK BEN GRAAG AANWEZIG BIJ DEZE BIJEENKOMST

 

PROGRAMMA IN HET KORT

15:30 uur - inloop met koffie/thee
16:00 uur - aanvang bijeenkomst
17:30 uur - napraten in de foyer

 

Wat kunt u verwachten?

Onze dagvoorzittter Marijke Roskam neemt u mee in de wereld van het Jeugdfonds Sport & Cultuur die dit keer vooral in het teken staat van cultuur. Het belooft een mooie bijeenkomst te worden met inspirerende sprekers, verbinding en ontmoeting. 

15:30 uur   Inloop en ontvangst met koffie/thee     
16:00 uur   Culturele opening Namens het Jeugdfonds Sport & Cultuur Fryslân heet bestuurslid Wytze Visser u van harte welkom

 

Inspirerende video van culturele kinderen: Martijn Werkhoven (Raptiel) bezocht Friese kinderen tijdens het beofenen van hun culturele passies. Zij laten u zien waarom het zo belangrijk is dat alle kinderen de kans krijgen hun passie/talent te kunnen beoefenen.  
 
Wat houdt het Jeugdfonds Sport & Cultuur eigenlijk in?: Margriet Zuiderbaan is een ervaren intermediair van het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Zij vertelt u alles over het jeugdfonds, maar deelt vooral praktijkvoorbeelden om u te inspireren!  
 
Hoe staat de cultuureducatie in onze regio ervoor?: 
Onze dagvoorzitter Marijke Roskam gaat in gesprek met ervaringsdeskundigen op het gebied van cultuureducatie voor kinderen in de regio. Aan tafel zitten: 

Femke van de Wiel; directeur Kunstkade
Hein Kuiken; wethouder Gemeente Leeuwarden (financiën, armoedebestrijding en cultuur)
Chantal Toussaint; leerkracht bij Stichting de Proloog & interne cultuur coördinator
Onno Spreij; directeur en docent bij Podiumschool


Er is ook gelegenheid tot het stellen van uw vragen aan deze professionals. 
  
Voorstelling "De eik was hier": Tryater laat zien dat theater dichtbij én avontuurlijk is, of je nu 4 of 16, rijk of arm bent. Lees hieronder meer over de voorstelling. 
 
17:30 uur Afsluiting
 
Daarnaast is er gelegenheid tot napraten en netwerken in de foyer onder het genot van een drankje. Bij vertrek ontvangt u een informatiepakket om mee te nemen.

We horen graag of wij kunnen rekenen op uw komst. U bent welkom met meerdere personen vanuit een organisatie. 

Meld u meteen aan via onderstaande knop:
 

IK BEN GRAAG AANWEZIG BIJ DEZE BIJEENKOMST

voor  2024 is het bedrag per leerling verhoogd naar € 550

Voorheen was het maximaal aan te vragen bedrag voor de cultuursector €450. Dit is per 2024 verhoogd naar €550 per leerling. Voor cultuuraanvragen is dit exclusief een eventuele bijdrage voor kleding/attributen/instrumentenhuur. Een waardebon voor attributen kan alleen gelijktijdig met de aanvraag worden ingediend en bedraagt maximaal €100. Voor meer informatie kijk op: https://jeugdfondssportencultuur.nl/fondsen/friesland/ of neem contact op met intermediair margriet.zuiderbaan@kunstkade.nl