Leerlingen PJ Stedelijk Gymnasium en obs de Twamêster grote winnaars Dance Battle XL!

13
apr

Woensdag 12 april streden ruim 100 leerlingen uit groep 7 van het basisonderwijs om de titel ‘Beste Dancecrew 2023!’. Na tien prachtige optredens kwam obs de Twamêster onder leiding van dansdocent Linda Visser, als winnaar uit de bus. De tweede plek was voor IKC  Wynwizer onder leiding van Douwe v/d Wal, leerlingen van IKC Johan Willem Friso kregen les van Mirjam van Duin, zij namen de 3e prijs in ontvangst. Na een korte pauze streden vo-leerlingen van PJ Stedelijk Gymnasium, PJ YnSicht en Aeres VMBO om de winst op het podium van Stadsschouwburg De Harmonie. Leerlingen van PJ Stedelijk Gymnasium verdedigden hun titel met succes; ze gingen er net als vorig jaar met de winst vandoor. De leerlingen in het vo kregen les van dansdocent Alisha Dijkstra. Cultuurwethouder Hein Kuiken mocht de felbegeerde wisselbeker aan de jongeren uitreiken.

‘Ik wil volgend jaar weer meedoen aan de Dance Battle’, was een van de enthousiaste reacties na afloop. Leerlingen stonden te schitteren op het podium en het publiek genoot zichtbaar. Ook waren er ontroerende en mooie optredens van de dansers van The Factory, Jeugddansopleiding Friesland en DC058. Al met al een prachtige danservaring voor alle leerlingen, waarbij het plezier van de gezichten afspatte en ze hun dansmoves naar een hoger level tilden.

Wisselbeker en vervolgcursus voor de winnaars!
De choreografieën zijn gemaakt door ervaren dansdocenten. Alle gemaakte choreografieën werden beoordeeld door een vakkundige vakjury. Dit waren Johan Greben (Ivgi&Greben) Ella Guzman (docent JDOF en Femke v/d Wiel (directeur Kunstkade) voor het primair onderwijs. De jongeren werden beoordeeld door Meysam Zeynalabelin (DC058), Yentl Kallou (Freelance Professional) en Marco Malters (winnaar categorie HipHop EK en NK). Behalve de felbegeerde wisselbekers kregen de winnaars van beide battles een vervolgcursus aangeboden van een dansdocent naar keuze en zullen ze Leeuwarden vertegenwoordigen op verschillende festivalpodia.

De Dance Battle XL; PO en VO, wordt georganiseerd door Kunstkade en is onderdeel van een talentenprogramma in het kader van Cultuur met Kwaliteit. 

Foto’s: Lucas Kemper