Hoofdcontent

Centrum voor talent ontwikkeling

“Ieder mens heeft talenten en iedereen kan een topper worden met zijn eigen talenten.”        

Wat doet het Centrum voor Talentontwikkeling (CvTO)?

Het CvTO is een onderdeel van Kunstkade. Het CvTO is bedoeld om talentontwikkeling binnen de Gemeente Leeuwarden te stimuleren. Een kind of jongere met een bijzondere passie of interesse wordt vanuit het CvTO uitgedaagd om zijn of haar talent verder te ontwikkelen. 

Wat verstaat het CvTO onder talent?

Talent is voor het CvTO het vermogen om uit te blinken in één of meer disciplines of vaardigheden. Dat vermogen is niet alleen aangeboren, maar ook een zaak van oefening en doorzettingsvermogen. Het doel van het CvTO is om het individuele talent van kinderen en jongeren in de leeftijd van 8 t/m 18 jaar zoveel en zover mogelijk te laten ontwikkelen.

 

Soms komt het voor dat een talent moeilijk toegang heeft tot (de juiste) training en/of scholing om volledig tot bloei te komen. En dit is jammer, want wij geloven in gelijke kansen voor ieder kind, ongeacht zijn/haar achtergrond. Bij het CvTO stimuleren en begeleiden we jong talent. We brengen ze in contact met een professional die hun talent of bijzondere interesse verder helpt te ontwikkelen. Zo zijn we er zeker van dat jong talent van nu kan behoren tot de talenten van de toekomst.

 

 

Het CvTO bestond in 2021 5 jaar en dat werd gevierd met een Jubileumglossy. Lees hier de digitale versie!