Kick-off Sjors Leeuwarden samen met Kinderburgemeesters op Cultuur@Cruijffcourts

16
sep

Op woensdag 21 september vindt de kick-off van Sjors Leeuwarden plaats op de Cultuur@Cruijffcourts in Leeuwarden. De opening wordt verricht door de Kinderburgemeesters van Leeuwarden, Femke Bakker en Hylke Faber. Het is het zesde jaar op een rij dat de gemeente Leeuwarden samen met Kunstkade en bv Sport het succesvolle sport- en cultuurstimuleringsproject aanbiedt. De bovenbouwklassen van IKC Plataan ontvangen deze ochtend als eerste het Sjorsboekje. Deze week ontvangen alle basisscholen het nieuwe ‘Sjorsboekje’. Hiermee kunnen kinderen ook dit schooljaar weer gratis kennismaken met een ruim aanbod aan sport- en cultuuractiviteiten.

Ontdek je talent!

Kinderen uit de gemeente Leeuwarden kunnen kiezen uit 180 activiteiten zoals atletiek, badminton, scouting en tennis. Ook aan de creatievelingen is gedacht, denk hierbij aan muziek maken, tekenen en schilderen, taartjes maken en knutselen. Kortom keus genoeg! Kinderen mogen zich voor zoveel activiteiten inschrijven als zij zelf willen. Inschrijven is altijd verplicht en kan via de website of app.

Kennismaken met sport en cultuur

Sjors Sportief en Sjors Creatief zijn een initiatief van de gemeente Leeuwarden in samenwerking met de regionale sportverenigingen, cultuurorganisaties en andere activiteitenaanbieders. Sjors maakt het voor basisschoolleerlingen al 6 jaar mogelijk om het veelzijdige aanbod aan sport- en cultuuractiviteiten in onze gemeente te ontdekken. Zónder dat ze daarbij meteen lid hoeven te worden. En in de meeste gevallen is het nog gratis ook.

Inschrijven voor activiteiten

Inschrijven voor de activiteiten kan vanaf 21 september 13.30 uur via de website www.sjorsleeuwarden.nl en is het gehele schooljaar mogelijk. Wacht niet te lang want vol is vol!