IKC Teresa Goutum en KBS Sint Radboud Jirnsum winnaars Filmfeest Friesland

25
mei

Het Friese Filmfeest vond woensdag 24 mei in Slieker plaats, met als finale de filmvertoningen in Pathé Leeuwarden. IKC Teresa (publieksprijs) en KBS Sint Radboud (juryprijs) kwamen als winnaars uit de bus. Zij gaan als provinciale winnaars naar het landelijk Filmgala op 14 juni in Assen.

,,In alle films spatte het plezier van de kinderen van het scherm”, aldus de organisatie. ,,Een beter Filmfeest konden we ons niet voorstellen.”

IKC Teresa uit Goutum werd publiekswinnaar met ‘De Diamant Roof’, een film waarbij de spanning om te snijden was, maar wel met een ‘happy end’. De juryprijs was voor de film ‘De ontvoering van de voetbalsterren’ van KBS Sint Radboud uit Jirnsum. Deze video werd door de jury geprezen vanwege de vele filmtechnieken die gebruikt worden, de humor in de film en de goed uitgewerkte interviews.

De vakjury bestond uit Jan Paul Beverwijk (Theatermanager Pathé Leeuwarden), Roel Jetze van Assen (Filmmaker/Slieker Film) en Anton Felipa (Producent, New Noardic Wave).

De afgelopen maanden volgden leerlingen van de groepen 7 en 8 van IKC Alexia, Gbs De Princenhof Leeuwarden, cbs Het Klaverblad, IKC Prins Maurits, obs Potmarge, obs Oldenije, KBS Sint Radboud, Obs It Tredde Sté en Doarpsskoalle Wurdum het filmprogramma uit het Talentontwikkelprogramma van Kunstkade. Zij kregen les van filmdocenten Menno Boersma, Johanneke Dijkstra, Eline van Diggelen, Frank Hitman en Vincent Schiphorst.

FilmFeest is een initiatief van Filmhub Noord in samenwerking met Kunst & Cultuur, Keunstwurk, Kunstkade, Forum Groningen, Film in Friesland en het Internationaal Filmfestival Assen waar alle bovenbouwleerlingen uit Groningen, Friesland en Drenthe aan mee kunnen doen.