IKC Teresa en De Caleidoscoop winnaars Filmfeest Friesland

17
mei

Het Friese Filmfeest vond vrijdag 13 mei in Slieker plaats. FilmFeest is een Filmwedstrijd vanuit Filmhub Noord, waaraan alle bovenbouwleerlingen uit Groningen, Friesland en Drenthe mee mogen doen.

IKC Teresa (kinderjury) en Caleidoscoop (volwassenjury) kwamen als winnaars uit de bus. Zij gaan als provinciale winnaars naar het regionale Filmgala op 30 juni in het Groninger Forum.

De kinderjury roemde de film ‘De Vaas’ van IKC Teresa, omdat hier goed gebruik was gemaakt van kleding, special effects en zorgvuldig uitgewerkte personages. De Caleidoscoop viel met de film De Dassen ook in de prijzen. De volwassenjury prees de film vanwege eigenheid en het sterke verhaal.

De volwassen jury bestond uit Hesterliena Wolthuis (Filmfestival Assen), Froukje van Wengerden (Friese Filmmaker/ PLONS filmfestival) en Misja Sirag (cultuurcoach Kunstkade). Lennart Dinjens (regie André & Alfred), Thirza Huitema (kinderburgemeester) en Zara Bootsma (loco-kinderburgemeester) vormden de kinderjury.

Bekijk hier de aftermovie!

Tijdens het Filmfeest vonden ook de premières van FilmIt! plaats. De afgelopen maanden volgden leerlingen van IKC Maxima, IKC Theresa, IKC Prins Constantijn en De Caleidoscoop het filmprogramma uit het KunstmenuPLUS van Kunstkade.

Winnaars De Caleidoscoop © Xanne Vera Wijkamp
Winnaars IKC Teresa © Xanne Vera Wijkamp