FotoPodium geeft leerlingen eigen expositie in Fries Museum

26
apr

FotoPodium is een Talentontwikkelprogramma (TOP) van Kunstkade, waarin leerlingen uit de groepen 5 tot en met 7 van IKC Aventurijn, De Greidefûgel, IKC Teresa, IKC Prins Constantijn, IKC de Kinderkoepel, De Pionier, IKC Màxima en IKC de Vosseburcht kennismaken met fotografie.

Ze kregen les van professionele fotografen Willy Sybesma, Vincent Schiphorst, Marieke Balk. Siska Alkema, Yvonne Feijten en Yvonne Bleijinga. Partner Noorderlicht verzorgde een masterclass. Onlangs werd de opening verricht door ‘De Royals van Baard’.

FotoPodium gelooft in de unieke blik van ieder kind en geeft deze een passend podium. Fotograaf Sybesma: ,, De Royals van Baard mochten met elkaar de expositie openen, een prachtige afsluiting van de fotografielessen. Bovendien konden leerlingen zo ervaren hoe het is om je eigen foto in een museum te zien hangen.”

Leerlingen van IKC de Kinderkoepel waren trots toen ze hun eigen werk zagen hangen. ,,Ook bewonderden ze de werken van de andere scholen en deden veel inspiratie op”, vertelt Laura, leerkracht van groep 6. Op de vraag of ze verder willen met fotografie, werd enthousiast gereageerd. Dat gold onder meer voor leerling Louis: ,,Ja! Want ik kan nog veel leren, dus als ik dat straks allemaal weet kan ik nog meer mooie foto’s maken.”

De EXPO in het Fries Museum is nog tot en met 14 mei gratis te zien. Wil je ook aan de slag met fotografie? Kijk dan voor het complete aanbod op onze website.