Film It! films gaan in première tijdens Filmfeest

23
mei

Tijdens de Filmfeesten vieren we film, de makers én de kijkers, en maken we bekend welke leerlingen als provinciale winnaars naar het regionale Filmgala mogen.

Wekenlang hebben ze eraan gewerkt. De leerlingen van de groepen 7 en 8 van IKC Alexia, Gbs De Princenhof Leeuwarden, CBS Het Klaverblad HB, IKCPrinsMaurits, Obs Potmarge, obs Oldenije, RKBS Sint Radboud, Obs It Tredde Sté en Doarpsskoalle Wurdum hebben samengewerkt met professionele filmmakers om hun verhaal in beeld te brengen.

Ze kregen les van filmmakers/docenten Menno Boersma, Johanneke Dijkstra, Frank Hitman, Vincent Schiphorst en Eline van Diggelen. De gemaakte filmpjes gaan woensdag 24 mei in première tijdens het FilmFeest van Friesland in Slieker Film. De grote finale is in Pathé Leeuwarden!

De vakkundige jury, bestaande uit Jan Paul Beverwijk (Theatermanager Pathé), Anton Felipa (Producer New Noardic Wave) en Roel Jetze van Assen (Slieker Film) koos vorige week uit alle inzendingen al een winnaar. De publiekswinnaar wordt bekendgemaakt tijdens de finale op woensdag 24 mei aanstaande. Wie gaan er straks met de prijzen naar huis? Wij zijn benieuwd! De winnaars mogen op 14 juni naar het landelijk Film Gala in Assen.

Met dank aan New Noardic WaveSlieker Film en Pathé Leeuwarden.

Filmhub Noord is een nauwe samenwerking tussen Kunst & Cultuur, Keunstwurk, Kunstkade, Forum Groningen, Film in Friesland en het Internationaal Filmfestival Assen.