Dance Battle XL – Wie wordt de beste danscrew van 2022?

18
feb


Wie wordt de beste danscrew van 2022
Na twee jaar Coronastilte kunnen we weer los!

Zaterdag 5 maart strijden vo-leerlingen van PJ Stedelijk Gymnasium, PJ YnSicht, Aeres VMBO en PJ Montessori Highschool om de titel in de foyer van Stadsschouwburg De Harmonie. De 3e editie voor het voortgezet onderwijs staat in het teken van dansstijl URBAN. De finale begint om 16.00 uur en is voor iedereen vrij toegankelijk. Kom langs en moedig je klasgenoten aan! Ook zijn er optredens van de dansers van EspecialCare, DC058 en Freezz Studio.

Wisselbeker en vervolgcursus voor de winnaars!
De choreografieën worden gemaakt door ervaren dansdocenten in samenwerking met studenten van D’Drive Leeuwarden. Alle gemaakte choreografieën worden beoordeeld door een vakkundige vakjury. Behalve de felbegeerde wisselbeker krijgen de winnaars van beide battles een vervolgcursus aangeboden van een dansdocent naar keuze en zullen Leeuwarden vertegenwoordigen op verschillende festivalpodia. Ook zal de Jeugddansopleiding Friesland laten zien wat er mogelijk is voor aanstormend talent evenals verschillende andere dansscholen uit Leeuwarden.

De battle voor het primair onderwijs stond gepland voor 2 maart, maar gaat helaas niet door vanwege corona. Er wordt gekeken naar een nieuwe datum later dit jaar. Ruim 100 kinderen van de groepen 7/8 zullen het dan tegen elkaar opnemen in Stadsschouwburg de Harmonie.

Wil je ook dansen?
Klik hier voor het uitgebreide dansaanbod in Leeuwarden!

De Dance Battle XL; PO en VO, wordt georganiseerd door Kunstkade en is onderdeel van een talentenprogramma in het kader van Cultuur met Kwaliteit 3.

Programma Dance Battle

Zaterdag 5 maart
Aanvang: 16.00 uur
Locatie: Stadsschouwburg De Harmonie, Open Podium Foyer

 • 16.00 uur
  optredens EspecialCare, DC058 en Freezz Studio
 • 16.15 uur
  Eerste ronde battle 6 groepen
 • 16.30 uur
  Tweede ronde battle
 • 16.45 uur
  Finale battle
 • 17.00 uur
  Prijsuitreiking beste Dance Crew VO 2022