KEK geeft 3-daagse opleiding tot Kindertalentfluisteraar

06
dec

KEK geeft de driedaagse opleiding tot Kindertalentenfluisteraar van Luk DeWulf en Els Pronk. Wil je ook graag al het goede in kinderen naar boven halen, zodat ze met meer zelfvertrouwen in het leven staan?

Veel scholen zijn bezig met talentgedreven werken en zoeken visie, aanpak en methodiek. Luk Dewulf en Els Pronk zijn experts op het gebied van talentgedreven werken en hebben boeken, tools, een methodiek en cursussen ontwikkeld. KEK werkt met hen samen aan talentontwikkeling in Friesland.

Onderdeel daarvan is de driedaagse opleiding tot Kindertalentenfluisteraar. Deze opleiding is vooral bedoeld voor leerkrachten uit het primair onderwijs, maar ook voor andere belangstellenden die denken hier wat mee te kunnen in hun werk of leven.

Over de opleiding

De opleiding bestaat uit twee modules, die je beide moet volgen.
In de opleiding staan de theorie van de positieve psychologie, de talentbenadering en de mindsettheorie centraal. De opleiding is ook bedoeld om je eigen focus bij het werken met kinderen scherper te krijgen. Hoe kan ik nadrukkelijk werken vanuit een talentbenadering, wat vind ik daarbij echt belangrijk en zeker ook: welke talenten van mijzelf kan ik daarbij goed inzetten?

Module 1 (1 dag): De opleiding ‘Kiezen voor talent van kinderen’ door Luk Dewulf en Els Pronk. Deze dag is opgebouwd rond het boek ‘Ik kies voor mijn talent’. Je leert je eigen talenten kennen en benoemen en je leert de technieken om een talentgesprek met kinderen te kunnen voeren.

Module 2 (2 dagen): De opleiding ‘Talentgedreven werken met kinderen’ van Els Pronk. Deze dagen geven verdieping bij het werken met talent van kinderen. Hoe kan je kinderen helpen om zelfvertrouwen te krijgen? Hoe ontwikkel je een positieve mindset? Hoe kan je achter het gedrag van kinderen kijken en met het kind aan de slag gaan rond vraagstukken die spelen? Lees hier meer over deze twee dagen.

Kernvragen

• Hoe kan ik werken vanuit een talentbenadering en welke talenten van mijzelf kan ik daarbij goed inzetten?
• Hoe haal ik het goede in kinderen naar boven zodat ze met meer zelfvertrouwen in het leven staan?
• Hoe voer ik een talentgesprek?
• Hoe werk ik met de verschillende talenten in mijn klas?
• Hoe geef ik ruimte aan de minder zichtbare talenten van kinderen?
• Hoe krijg ik de kinderen meer in flow?

Per opleiding hebben we ruimte voor 16 cursisten, dus schrijf je snel in via het aanmeldformulier!