Corona update

28
nov

Sinds 28 november gelden er nieuwe coronamaatregelen. Ze gelden in ieder geval tot 19 december 2021. De situatie wordt op dinsdag 14 december 2021 opnieuw beoordeeld Wat houdt dit in voor de culturele sector?

Website Rijksoverheid
Bekijk de nieuwe maatregelen en veelgestelde vragen over coronavirus en cultuur op de website van de Rijksoverheid. 

De gemeente Leeuwarden en het LKCA geven op hun websites ook een actueel overzicht van ‘regels en aandachtspunten’ met betrekking tot corona in de creatieve sector en het onderwijs.

Website Gemeente Leeuwarden
Informatie culturele en creatieve sector in Coronatijd
De maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus hebben ook voor de culturele- en creatieve sector in de gemeente Leeuwarden grote gevolgen. Lees op de website van de gemeente welke steunmaatregelen er worden genomen om de culturele sector met betalingsproblemen tegemoet te komen en tijdelijk financiële ruimte te geven. 

Website LKCA
Wat mag wel en niet voor cultuureducatie en cultuurparticipatie?

Het LKCA geeft op haar website een overzicht van de gevolgen voor cultuureducatie en cultuurparticipatie, op basis van de meest recente kabinetsbesluiten over corona (indien relevant).

Vanaf 24 november is de 1,5 meter afstand weer verplicht. Maar er gelden uitzonderingen voor locaties met CTB-plicht, het onderwijs en kunst- en cultuurbeoefening. Vanaf 13 november geldt de CTB-plicht voor kunst- en cultuurbeoefening en geldt bij voorstellingen een maximum aantal bezoekers met vaste zitplaats (vaste sluitingstijd niet verplicht). Hieronder lees je in detail alle maatregelen voor cultuureducatie en -participatie.
Lees de algemene maatregelen (rijksoverheid.nl)
Corona en zingen, toneelspelen, dansen, muziek maken en acteren (rijksoverheid.nl)