Paarse vrijdag

09
dec

Paarse Vrijdag is een dag waarop scholieren en studenten door het dragen van de kleur paars op school hun solidariteit kunnen tonen met lhbt+’ers. In Nederland wordt de dag sinds 2010 ieder jaar op de tweede vrijdag van december gehouden. Kunstkade heeft het lespakket ‘De Regenboogweken’ en de digitale speurtocht ‘Speuren naar Roze Sporen’ ontwikkeld om zo aandacht te schenken aan diversiteit op school.

Lespakket voor de basisschool over homoseksualiteit en diversiteit

Gelukkig zijn we niet allemaal hetzelfde en is iedereen een beetje anders. Maar alles wat anders is, kan vreemd lijken.

‘De Regenboogweken’ is een kleurrijk lespakket voor de basisschool, over jezelf en de ander, waarin diversiteit centraal staat. Want wat is normaal? Dat weet niemand, er is niemand van ons die kan zeggen wat normaal is, omdat we allemaal zo verschillend zijn; Wit, donker, geel, met sproetjes, met hoofddoek of rode appelwangen. Dik of dun en lang of kort. Hetero, homo, lesbisch, biseksueel of transseksueel (=lhbt). Allemaal misschien een beetje anders, maar … iedereen hoort erbij!

Voor alle kinderen
Het regenboogproject is gemaakt voor alle kinderen van de basisschool. Er zijn opdrachten voor onderbouw, middenbouw en bovenbouw. De school krijgt een tas met daarin lessen voor elke bouw en bijpassende spullen voor de hele school. Bestel het lespakket via Janneke Bijlsma: Janneke.Bijlsma@kunstkade.nl