Nationaal Theaterweekend 2022

28
jan

Meld ook jouw theatergroep aan om mee te doen met Het Nationaal Theaterweekend! Ieder jaar een nieuw verhaal, voor iedereen binnen handbereik. In heel Nederland zal door deelnemende theaters en (lokale) gezelschappen, geheel gratis, het stuk Water en Vuur van Don Duyns worden opgevoerd. Zo gaat dezelfde voorstelling, in heel Nederland, tegelijkertijd in première.

Doe ook mee!
Met dit nieuwe idee wil het Nationaal Theaterweekend niet alleen de theaters iets geven dat men – zoals het Boekenweekgeschenk – cadeau kan doen aan het publiek in het hele land, maar ook een impuls geven aan de Nederlandse toneelschrijfkunst, en bovendien proberen een sterkere samenwerking tussen amateur- en professionele kunsten en theaters te laten opbloeien.

Voordelen

  • Een gratis beschikbare theatertekst, zonder rechten op te voeren
  • Het script is geschreven door Don Duyns, één van Nederlands’ meest gespeelde toneelschrijvers
  • Een toegankelijke theatertekst met wel 12 personages, maar speelbaar vanaf 2 acteurs
  • Je bent vrij om een vorm te kiezen die past bij jouw tijd en middelen (een deel van de tekst, een theatrale lezing etc.)
  • Voor de uitvoering tijdens het Nationaal Theaterweekend is een productiebijdrage beschikbaar.

Meer informatie en aanmelden: klik hier. Wil je in aanmerking komen voor een programmeringsbijdrage, stuur het formulier retour voor maandag 6 december! (overleg eerst met je theater/locatie voor presentatie).