Filmfeest Friesland

24
mei

De makers van de beste filmpjes mogen naar het Filmfeest in de eigen provincie. Tijdens de Filmfeesten vieren we film, de makers én de kijkers, en maken we bekend welke leerlingen als provinciale winnaars naar het regionale Filmgala mogen. Houd de volgende dag vast vrij voor het Filmfeest in Friesland: 24 mei 2023, in Slieker Leeuwarden.

Gaan jouw leerlingen uit groep 6, 7 of 8 de komende maanden aan de slag met film? Geef ze dan de ultieme kans om te shinen! Doe mee aan de Filmwedstrijd en kom naar het provinciale Filmfeest in Slieker, Leeuwarden!! Valt je film daar in de prijzen dan ding je mee naar een plekje op de rode loper van het Filmgala in Groningen! Filmhub Noord schrijft een Filmwedstrijd uit waar alle bovenbouwleerlingen uit Groningen, Friesland en Drenthe aan mee kunnen doen.

Filmgala

Tijdens het Filmgala rollen we de rode loper uit, zetten we de leerlingen en hun talent in de schijnwerpers en berichten we welke leerlingen met de hoofdprijs naar huis gaan. Wat die hoofdprijs is? Filmlessen voor de hele klas!

Filmhub Noord is een nauwe samenwerking tussen Kunst & Cultuur, Keunstwurk, Kunstkade, Forum Groningen, Film in Friesland en het Internationaal Filmfestival Assen.