Expositie FotoPodium in Fries Museum

15
jun
FotoPodium is een programma van Kunstkade, waarin leerlingen uit het basisonderwijs meer leren over fotografie en in verschillende lessen toewerken naar een eindexpositie. Fotograferen doen we liggend, staand, springend, kruipend. Op zoek naar die ene foto die ons verwondert! FotoPodium gelooft in de unieke blik van ieder kind en geeft deze een passend podium. Afgelopen maanden kregen leerlingen uit groep 5 t/m 7 van IKC De Wielen, GBS De Princenhof, IKC Aventurijn en OBS De Finne les van professionele fotografen Vincent Schiphorst, Yvonne Feijten en Willy Sybesma en partner Noorderlicht gaf een masterclass.

Fotografie in de klas
De kinderen worden tijdens de lessen uitgedaagd om over fotografie te discussiëren, te filosoferen en beelden te bevragen. Ze leren spelenderwijs o.a. goed en bewust kijken en zien, keuzes maken, onderzoeken, experimenteren en samenwerken. Na de basislessen volgt er een verdiepingsprogramma. Daarin krijgen de geïnteresseerde, gemotiveerde en meest gedreven leerlingen extra fotografielessen (op maat). Onze partner Noorderlicht verzorgt de Masterclasses en de EXPO in het Fries Museum. De lessen vinden plaats op de scholen en worden gegeven door vakdocenten fotografie. FotoPodium is vanaf volgend schooljaar een Talentontwikkelprogramma.

Expositie in Fries Museum
Binnen het Fries Museum krijgen de leerlingen de inspiratie en het podium om hun eigen foto te exposeren. De EXPO van FotoPodium is voor iedereen gratis toegankelijk en loopt van 15 juni t/m 10 juli 2022.

Wil je ook aan de slag met fotografie? Bekijk hier ons cursusaanbod op het gebied van fotografie en media!