EXPO Fotopodium in het Fries Museum

18
apr

FotoPodium is een Talentontwikkelprogramma (TOP) van Kunstkade en Beeldletters, waarin leerlingen uit het basisonderwijs meer leren over fotografie en in verschillende lessen toewerken naar een eindexpositie. Deze is te zien van 18 april t/m 14 mei 2023.

De groepen 5 t/m 7 worden afgelopen maanden ondergedompeld in de wereld van fotografie. Ze kregen les van professionele fotografen Willy Sybesma, Vincent Schiphorst, Marieke Balk, Siska Alkema, Yvonne Feijten en Yvonne Bleijinga.

Fotograferen doen we liggend, staand, springend, kruipend. Op zoek naar die ene foto die ons verwondert!
De kinderen worden uitgedaagd om over fotografie te discussiëren, te filosoferen en beelden te bevragen. Ze leren spelenderwijs o.a. goed en bewust kijken en zien, keuzes maken, onderzoeken, experimenteren en samenwerken.

Na de basislessen volgt er een verdiepingsprogramma. Daarin krijgen de geïnteresseerde, gemotiveerde en meest gedreven leerlingen extra fotografielessen (op maat). 
Onze partner Noorderlicht verzorgt de Masterclasses en de EXPO is in het Fries Museum. De lessen vinden plaats op de scholen en worden gegeven door vakdocenten fotografie.

FotoPodium gelooft in de unieke blik van ieder kind, 
voedt deze en geeft een passend podium.