Filmhub Noord – Filmfeest Friesland

13
mei

De afgelopen maanden volgden leerlingen van IKC Maxima, IKC Theresa, IKC Prins Constantijn, De Caleidoscoop en Leeuwarder Schoolvereniging het filmprogramma Film-It! uit het KunstmenuPLUS. In deze lessen werden ze ondergedompeld in de wereld van film, kregen ze les van professionele filmmakers en maakten ze een eigen filmpje! Op 13 mei zijn de premières, tijdens het regionale FilmFeest in Friesland. De leerlingen bekijken dan de gemaakte filmpjes ter afsluiting op het witte doek in Slieker Film.

Winnaars gaan door naar het Filmgala
Op het Filmfeest maakt de (kinder)jury bekend welke winnaars uiteindelijk doorgaan naar het Filmgala op 30 juni in het Groninger Forum. De volwassen jury bestaat uit Hesterliena Wolthuis (Filmfestival Assen), Froukje van Wengerden (Friese Filmmaker/ PLONS filmfestival) en Misja Sirag (cultuurcoach Kunstkade). Lennart Dinjens (regie André & Alfred), Thirza Huitema (kinderburgemeester) en Zara Bootsma (loco-kinderburgemeester) vormen de kinderjury.

Filmfeest in Leeuwarden
Tijdens de Filmfeesten vieren we films samen, de makers én de kijkers.

Filmhub Noord is hét expertisecentrum voor filmeducatie in Groningen, Friesland en Drenthe. Het is een nauwe samenwerking tussen Kunst & Cultuur, Keunstwurk, Kunstkade, Forum Groningen, Film in Friesland en het Internationaal Filmfestival Assen.