4x Film – programma filmeducatie

28
sep

Ben je docent en wil je graag met filmeducatie aan de slag? Of ben je daar al mee bezig en wil je je kennis een stapje verder brengen? Keunstwurk en Kunstkade organiseren samen met Filmhub Noord dit kalenderjaar een divers programma over filmeducatie.

In een viertal sessies wordt je meegenomen in de wereld van film en de wijze waarop je filmeducatie goed kan inpassen in je lessen. Hoe kies je bijvoorbeeld de juiste film voor je leerlingen? Welke vragen stel je bij een film en wat is de belevingservaring? Welke technische aspecten zie je terug en hoe kan je als klas zelf een film gaan maken?

Meer informatie en aanmelden
Geef je nu alvast op voor de sessies in het najaar; dit kan via onderstaande aanmeldknop: Klik hier om je aan te melden.

Beeld: Filmhub Noord

Na de zomer volgen sessies op 28 september en 12 oktober; met als onderwerpen ‘Zelf film maken’ en ‘Film in elk vak’. Informatie over deze sessies volgen later dit voorjaar.

Filmhub Noord is een nauwe samenwerking tussen Kunst & Cultuur, Keunstwurk, Kunstkade, Forum Groningen, Film in Friesland en het Internationaal Filmfestival Assen. Samen zetten we alles op alles om ervoor te zorgen dat filmeducatie in het noorden een structurele plek in het primair en voortgezet onderwijs krijgt. Filmhub Noord is mogelijk gemaakt dankzij een financiële bijdrage van het Filmfonds en We the North.